BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megérkezett Budapestre Jens Stoltenberg NATO-főtitkár – erről tárgyalhat Orbán Viktorral

Leszállt Stoltenberg gépe Budapesten. A NATO-főtitkár korábban azt mondta, hogy megoldást akar találni a magyar kormányfővel.

Leszállt Ferihegyre Jens Stoltenberg NATO-főtitkár repülőgépe, erről Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes osztott meg képeket a Facebook-oldalán kedd este.

STOLTENBERG, Jens; ORBÁN Viktor
Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Köszöntjük Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt Magyarországon!

– írta a politikus. Korábban a Világgazdaság megírta, hogy Magyarországra jön Jens Stoltenberg , a NATO főtitkára, és Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztet. Azt nem közölte az Észak-atlanti Szerződés Szervezete, hogy pontosan milyen témákban tárgyalnak a felek, de valószínűleg az orosz–ukrán háború  lesz a megbeszélések középpontjában, és a NATO következő főtitkárának a személye is szóba kerülhet. 

A Bloomberg cikke szerint Stoltenberg napirendjén kiemelt helyen szerepel a NATO Ukrajnának nyújtott további támogatása. A katonai szervezet legutóbbi javaslata az, hogy évente legalább 40 milliárd eurót költsenek Kijevnek szánt katonai és humanitárius segélyekre.

Tisztában vagyok vele, hogy Magyarországnak vannak fenntartásai

– mondta Stoltenberg Rigában kedden a Bukaresti Kilencek (B9) rigai csúcstalálkozóján. Hozzátette, hogy keresnek megoldást, és ezt megbeszéli Orbán Viktorral. 

A magyar kormányfő a múlt héten adott interjút a Mandinernek, amelyben arról beszélt, hogy a NATO élén nem tudja elfogadni a főtitkári pozícióért kampányoló Mark Ruttét. Orbán azt is elmondta, hogy Magyarország a NATO-tagsága ellenére sem vesz részt katonai műveletben Ukrajnában, és a kormány olyan jogi megoldáson dolgozik, amelynek értelmében Magyarországnak nem kell részt vennie a NATO területén kívüli missziókban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.