BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újból drágult az üzemanyag, egy napig ingyen adta a mobilnetet a Yettel – heti összefoglaló

Csupán névrokona a műsorvezetőnek a profi útellenőr Sebestyén Balázs, aki feltartóztatta a forgalommal szemben közlekedő kamiont az M0-son.

A Baja Satu Mare tereprali-bajnokságon versenyzőként vett részt Mészáros Lőrinc fia, amelyen összeütközött egy másik autóval. Ifj. Mészáros Lőrinc a lábán sérült meg, de látszólag nem volt komolyabb baja, rá is tudott állni. Később a nagyváradi kórházba szállították. A Mészáros csoport tájékoztatása szerint Magyarország leggazdagabb emberének fia

szombaton szenvedett balesetet, majd elővigyázatosságból az egész hétvégét a kórházban töltötte. A közlemény kitér arra is, hogy már jobban van, hamarosan hazautazik és otthonában lábadozik tovább.

Fotó: Fotó: Miroslav Zapletal

A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, szakértők bevonásával vizsgálják, miként ütközhettek össze.

Amint belépett a Néppártba, Magyar Péter kijelentette, hogy egyetért Orbán Viktorral

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke egyetért Orbán Viktorral abban, hogy sem fegyvereket, sem csapatokat nem küldene Ukrajnába. A politikus ezt nem sokkal azután jelentette ki, hogy pártját felvették az Európai Néppártba (EPP), abba az európai parlamenti pártszövetségbe, amelynek 2021-ig a Fidesz is tagja volt. A Politico cikkében emlékeztetett, hogy az EPP magas rangú képviselői, mint például Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Manfred Weber pártelnök attól tették függővé a pártszövetségbe való felvételt, hogy a csatlakozó párt támogatja-e a néppárt Ukrajnával kapcsolatos álláspontját. A Tisza Párt alelnöke Weberrel napokkal ezelőtt egyeztetett. 

Magyar úgy látja, hogy „az EPP megértette Magyarország különleges, érzékeny helyzetét a háborúban”.

Üzemanyag: extrém drágulás a magyar benzinkutakon – már keddtől emelték a benzin és a dízel árát

Régen nem látott drágulás megy végbe a magyar benzinkutakon – derült ki a Holtankoljak friss adatközléséből. Kedden folytatódott az árak emelkedése a benzinkutakon. Ez egyáltalán nem megszokott: a szokásos menetrend szerint szerdán kellett volna, hogy életbe lépjenek az új árak. Pénteken lépett életbe egy, a benzin esetébe 2 forintos, a dízelnél pedig 8 forintos drágítás. Ezúttal frissen az derült ki, hogy

a benzin 3, a gázolaj pedig 7 forinttal kerül többe.

Az üzemanyagár-figyelő blog úgy fogalmazott, hogy nincs megállás az üzemanyagár-emelkedésében. Szombaton is drágult ugyanis az üzemanyag nagykereskedelmi szinten, ami várhatóan a töltőállomások áraiban is megjelenik majd. 

A benzinért bruttó négy forinttal fizethetünk majd magasabb árat a hétvégétől, míg a gázolaj ára bruttó öt forinttal nő.

Így az alábbi átlagárakra számíthatnak a járműtulajdonosok:

  • 95-ös benzin – 606 forint/liter,
  • gázolaj – 627 forint/liter.
FRANCE - TRANSPORT - ENERGY - FUEL

benzin
üzemanyag
üzemanyagár
Kétszer is drágult a héten az üzemanyag / Fotó: Hans Lucas via AFP

Nagy bejelentést tett a magyar mobilszolgáltató: még ezen a héten ingyenessé tette a netet – de csak egy napra

Korlátlan belföldi mobilnetet hirdetett meg a Yettel – derült ki a mobilszolgáltató keddi közleményéből. A Yettel azzal indokolta a döntést, hogy az ügyfelei szabadon és gondtalanul tesztelhessék a korlátlan mobilnetélményt. Ezért a mobiltársaság hivatalos előhívó számával azonos dátumon, tehát 06. 20-án (csütörtökön) egy napra lekapcsolta az adatforgalmi számlálókat,

 és korlátlan, díjmentes belföldi mobilinternettel lepte meg a fogyasztókat.

A promóció a Yettel

  • lakossági,
  • valamint a publikus internet-hozzáféréssel rendelkező üzleti ügyfeleire is érvényes.

Sőt, a díjmentes mobilnetet azok a yettelesek is igénybe tudták venni, akiknek alapesetben nincs adatkeretük.

Sebestyén Balázs, a hős: ő állította meg az M0-son forgalommal szemben száguldozó negyventonnás kamiont

Döbbenetes jelenetek játszódtak le az elmúlt hétvégén Magyarország egyik legforgalmasabb autópályaszakaszán. Egy nyergesvontató az utána kötött ponyvás pótkocsival forgalommal szemben hajt fel az M0-s autóútra. Nem valamiféle pillanatnyi tévesztésről volt szó, a kamiont egy lengyel sofőr vezette, aki Magyar Közút tájékoztatása szerint összesen körülbelül 7-8 kilométert tudott megtenni a pályán. Ezalatt összevissza ment, hol a külső, hol a belső, hol pedig a leállósávban. Többen villogtak rá, dudáltak, de hiába. 

Mivel semmilyen figyelmeztetés nem hatott rá, megállítani pedig nem próbálták, feltehetően nem merték, Sebestyén Balázs, a Magyar Közút Dunakeszi mérnökségének útellenőre végrehajtotta a bravúrt és az autójával megállította a kamiont. Hősiességének köszönhetően nem történt tragédia a forgalmas úton. A Magyar Közút biztos, ami biztos, leszögezte, hogy nem az ismert médiaszemélyiség, Sebestyén Balázs állt oda több tíz tonnás szerelvény elé, hanem a névrokona. „A közutas Balázsunkat egyébként a kollégák csak Celebként becézik és oszlopos tagja kollektívánknak. Szép volt, Balázs” – zárta bejegyzését az állam közútkezelő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.