BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
LANG1223

Sebestyén Balázs, a hős: ő állította meg az M0-son forgalommal szemben száguldozó negyventonnás kamiont

Döbbenetes jelenetek játszódtak le a hétvégén Magyarország egyik legforgalmasabb autópályaszakaszán. Hogy nem történt tragédia, az részben Sebestyén Balázsnak köszönhető.

Már-már hihetetlen felvétel járta be a magyar sajtót vasárnap. Ezen az látszik, hogy egy nyergesvontató az utána kötött ponyvás pótkocsival forgalommal szemben hajt fel az M0-s autóúton.

LANG1223
Sebestyén Balázs, a hős: ő állította meg az M0-son forgalommal szemben száguldozó negyventonnás kamiont

Nem valamiféle pillanatnyi tévesztésről volt szó, ugyanis innentől kezdve az akár 40 tonnás összsúlyú szerelvény több kilométeren keresztül haladt szemközt a közlekedőkkel. Ráadásul nem is kicsi forgalomról beszélünk: a két sáv végig viszonylag zsúfolt volt.

Talán nem kell különösebben részletezni, mennyire életveszélyes helyzet alakult ki hosszú percekig.

A kamiont egy lengyel sofőr vezette, aki vasárnap délután az alacskai pihenőhelyből hajtott a fel a forgalommal szemben az M0-sra. A Magyar Közút tájékoztatásából kiderült, hogy összesen körülbelül 7-8 kilométert tudott megtenni a pályán. Ezalatt összevissza ment, hol a külső, hol a belső, hol pedig a leállósávban. Többen villogtak rá, dudáltak, de hiába.

A lengyel kamionsofőr a kifejezetten necces közlekedési szituációk sora ellenére se nem lassított, se nem húzódott félre (a közösségi médiában az is elterjedt, hogy egészségügyi okokból viselkedett rendkívül zavart módon – a szerk.). Az ámokfutást látva érthető okokból nem igazán merült fel, hogy bárki is megállítsa.

Nem úgy Sebestyén Balázs, a Magyar Közút Dunakeszi mérnökségének útellenőre, aki hősiesen viselkedett és volt elég bátorsága és lélekjelenléte, hogy felszámolja a súlyos helyzetet. Végrehajtotta a bravúrt és az autójával megállította a kamiont. Hősiességének köszönhetően nem történt tragédia a forgalmas úton. 

A Magyar Közút biztos, ami biztos leszögezte, hogy nem az ismert médiaszemélyiség, Sebestyén Balázs állt oda több tíz tonnás szerelvény elé, hanem a névrokona. „A közutas Balázsunkat egyébként a kollégák csak Celebként becézik és oszlopos tagja kollektívánknak. Szép volt, Balázs” – zárta bejegyzését az állam közútkezelő.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.