BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt vannak a részletek a Hévízen elhunyt magyar olimpikon balesetéről

Részletek derültek ki a balesetben elhunyt Petrovics János haláláról. A magyar olimpikon egy hévízi hotel bontásán dolgozott, amikor egy hatalmas betontömb maga alá temette. A férfi élettársa adott interjút a Borsnak a tragédiáról.

A barcelonai olimpiai ökölvívó csapatunk tagjaiként képviselte Magyarországot Petrovics János. A sportoló régóta nem űzte az ökölvívást. Szakmája szerint géplakatos volt, de ebben a munkakörben nem dolgozott. Segédmunkásként kereste a kenyerét, július 8-án a hévízi Aqua Hotelben munkahelyi balesetben vesztette életét.

Petrovics János
Hévíz
baleset
tragédia
olimpikon
bokszoló
A magyar olimpikon élettársa szólalt meg a tragédiáról / Fotó: Németh Ferenc

A Borsnak megszólalt az olimpikon élettárs.

14 évig éltünk együtt, nagy szerelemben. Ugyan nem kötöttünk házasságot, de minden tekintetben az élettársam volt. Bármiben számíthattunk egymásra. Hétfő reggel hat órakor indultam otthonról munkába, előtte persze mint mindig, János megfőzte a kávémat. Amikor kiértem a házból az utcára, Jani még kilépett az erkélyre, hogy integessünk egymásnak. Utánam is szólt, hogy majd telefonál, de nem telefonált

– mondta a portálnak Mónika.

A gyászoló nő azt is elmondta, hogy a vállalkozó, akinek Petrovics János dolgozott, több brigádot is foglalkoztat. Élettársa eredetileg nem abban a csapatban dolgozott, ahova hétfőn beosztották egy átszervezés miatt. Petrovicsnak a hotel bontási munkálataiban kellett reszt venni.

Mónika azt is elmondta, hogy egyelőre nem ismert a halál pontos oka, csak annyit tudni, hogy munkahelyi baleset történt. A nő hozzátette, hogy látni akarta Petrovics testét, de a rendőrök nem ajánlották neki, hogy lássa.

A balesetről egyelőre annyit tudni, hogy a szálloda bontása közben Petrovics egyik munkatára felmászott egy létrára, néhány másodperc múlva egy 5 méter hosszú és 50 centiméter vastag betontömb lecsúszott a helyéről. A létrán lévő munkásnak sikerült félreugrania, de a törmelék maga alá temette az egykori bokszolót.

Mónika azt is elmondta, hogy Petrovics próbált bokszedzőként elhelyezkedni, és a gyerekek nagyon szerették. A nő hozzátette, hogy ennek ellenére a többi edző mindig kifúrta az olimpikont a teremből, mert féltékenyek voltak rá – állította Mónika.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.