BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vízosztással óvja utasait a hőségriadó alatt a BKK

Vasárnapig hőségriadó van érvényben Magyarországon. A BKK három forgalmas csomóponton is vízosztással próbálja elviselhetővé tenni az utazást.

Vízosztással igyekszik elviselhetőbbé tenni az utazást a rekkenő hőségben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Három forgalmas budapesti csomópontban várja palackozott ivóvízzel a járókelőket 11 és 14 óra között: Kelenföldön, a Széll Kálmán téren és a Keleti pályaudvarnál – tájékoztatott szerdai közleményében a fővárosi közlekedési vállalat.

LANG4841
vízosztás
Vízosztásba kezd a BKK, vidéken is vannak hasonló akciók / Fotó: Lang Róbert / Somogyi Hírlap

Az országos tiszti főorvos által péntekig elrendelt legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás idején a BKK munkatársai több ezer palack ivóvizet osztanak ki a három csomópontban. A BKK emellett fokozott klímaellenőrzést rendelt el a járatokon, valamint nyomatékosan felhívja a járművezetők figyelmét a klímaberendezés használatára. Megnyitották továbbá az ügyfélközpontjaikat azok előtt, akik nehezen viselik a rekkenő hőséget. Nyitvatartási időben ezekbe bárki bemehet, és a kihelyezett ballonokból hűsítheti magát.

Hozzátették, hogy a BudapestGO applikáció is hasznos segítség lehet a forró napokon, mivel az alkalmazás feltünteti a fővárosban található ivókutakat. A BKK a vízosztástól függetlenül mindenkitől azt kéri, hogy az utazására vigyen magával vizet.

Napokig marad még az egészséget veszélyeztető hőség

Szerdán 32 és 39 fok között alakul a hőmérséklet. A hét további részében 40 fokos is lehet a hőség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.