Logisztika

Épül a nógrádi autóút – Videó

Idén februárjától Szurdokpüspöki és Pásztó között 4,5 kilométeren, Pásztó és Mátraszőlős, illetve Tar között mintegy 3,7 kilométeren, márciustól pedig a Hatvan és Lőrinci közötti 6,55 kilométeres szakaszon már 2×2 sávon közlekedhetnek az autósok a 21-es főúton – derül ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleményéből.

Tavaly júniusban indult el a Nógrád megyei negyedik szakasz, Tar és Mátraverebély közötti, valamint az ötödik szakasz, a Mátraverebély és Bátonyterenye közötti újabb 11,3 km hosszú út négynyomúsítása is. A kivitelezés várhatóan 2019 tavaszán fejeződhet be.

A 21-es főút Nógrád megyei negyedik szakaszán, Tar és Mátraverebély térségében a közműépítési munkák hátralévő feladatait végzi a kivitelező.

A forgalom jelenleg a meglévő 21-es úton halad 60 km/órás sebességkorlátozás mellett, egyes lokális kiegészítő korlátozásokkal,

azt a későbbiekben több forgalomtechnikai alütemben terelik majd át az elkészült új pályára, ezután kezdődhet meg a régi 21-es út pályaszerkezetének bontása és újjáépítése.

https://www.youtube.com/watch?v=lTzht6KGOzs

A 21-es főút nógrádi ötödik szakaszán, Bátonyterenye térségében Bátonyterenye és Vizslás települések között a külterületi szakaszon áprilisban terelték át a forgalmat az új bal pályájára 60 km/órás sebességkorlátozás mellett.

Ezzel együtt megkezdődött a korábbi főúti burkolat bontása, és átépítése (későbbi jobb pálya).

Hatvan felé külterületen az új bal pálya 90 százalékban elkészült, erre június közepéig több ütemben, szakaszosan terelik át a forgalmat sebességkorlátozás mellett, és megkezdődik a jobb pálya bontása is. A Bükk-völgyi-patak feletti főúti híd építése kapcsán terelőút épül, melyet június második felétől használ majd a gépjárműforgalom.

A 21-es főút öt szakaszán összesen 26,1 km hosszan valósul meg a négynyomúsítás.

A beruházás teljes befejezését követően rövidül a menetidő az M3 és Salgótarján között, az új csomópontoknak is köszönhetően jóval biztonságosabb lesz a közlekedés – írja a NIF.

21-es főút útépítés Salgótarján
Kapcsolódó cikkek