Logisztika

Hét új járatot indít Debrecenből a Wizz Air

Új Airbus A320-as repülőgépet telepít Debrecenbe és 7 új járatot indít a városból a magyar hátterű légitársaság.

Egy újabb Airbus A320-as repülőgépet telepít Debrecenbe a Wizz Air és hét új járatot indít a kelet-magyarországi városból – jelentette be Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója hétfőn Budapesten.

A magyar hátterű diszkont légitársaság december közepétől Dortmunba, Bázelbe, Doncaster/Sheffieldbe és Barcelonába, jövő év március végével pedig Lárnakára, Palma de Mallorcára és Máltára is indít járatokat.

A Wizz Air 2012-ben indította első járatát a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről, és azóta is folyamatosan fejleszti egyre bővülő hálózatát.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A társaság tavaly december közepén indította el közvetlen járatát Moszkvába, a WizzAir emellett Londonba, Tel-Avivba, Malmöbe, Eindhovenbe, Milánóba és Párizsba is repül a második legnagyobb magyar városból.

A hétfőn bejelentett bővítéssel a Wizz Air befektetése debreceni bázisán 200 millió dollár fölé emelkedik, és a 100 százalékos debreceni bővülésnek köszönhetően a légitársaság 2019-re közel 600 000 ülőhelyet kínál 11 országba közlekedő 14 járatán.

Az új Airbus A320-as repülőgép 2018 decemberében érkezik, és hét új útvonalat támogat majd.

A Wizz legnépszerűbb debreceni járatainak gyakorisága is megemelkedik: Tel-Avivba és Párizs Beauvais-ra hetente 2 helyett 3 járat indul majd.

A bázis bővítését követően két modern repülőgépével a Wizz Air több mint 70 helyi közvetlen munkavállalót foglalkoztat majd Debrecenben, és a következő debreceni toborzásra már májusban sor kerül.

Az idei év kezdete óta már 97 000 utas vette igénybe a Wizz Air szolgáltatásait a debreceni útvonalakon, ami több mint 24 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

A vállalat hétfőn azt is bejelentette, hogy még az első ciklus lejárta előtt újabb együttműködési szerződést kötött a Budapest Sportirodával a Wizz Air Budapest Félmaraton támogatásáról, ezzel további öt évig, 2023-ig biztosított a sportrendezvény jövője.

Váradi József: Gyakorlatilag a nap 24 órájában dolgozom

A Wizz Air vezetése izgalmas feladat, de a Manager Magazinnak nyilatkozó Váradi József vezérigazgató azt mondja, a munkát egyensúlyba tudja állítani a magánéletével.

 

léhi közlekedés Debrecen Wizz Air járatok
Kapcsolódó cikkek