Logisztika

Megépültek Érden a vasútvonalak feletti felüljárók

Megépültek Érden a TEN-T (transzeurópai közlekedési hálózat) részeként is szereplő vasútvonalak felett a Szent István utcai felüljárók.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közleménye szerint az átadóünnepségen Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a Modern Városok Programnak – ami csaknem 100 milliárd forintot jelent Érd városának – fontos eleme az infrastruktúra megújítása.

T. Mészáros András, Érd polgármestere elmondta:

több mint 70 ezer ember él Érden, a vasút pedig kettévégja a várost. A most épült hídak segítenek a tehermentesítésben, a forgalom megoszlik, könnyebb lesz a közlekedés.

Somodi László, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója hozzátette:

a beruházás két új híd megépítését, összesen 774 méter hosszú új útszakaszt jelent.

A NIF közleménye szerint a fejlesztés keretében a 30-as és 40-es vasútvonalak felett két 60 méter támaszközű felüljáró épült.

A Kossuth Lajos utca – Rákóczi utca között és a Hivatalnok utca – Velencei út között a meglévő utakat 6 méteres burkolat szélességgel, összesen 451 méteren újították fel.

Az új útszakaszokon kiépítették a közvilágítást és a csapadékvíz elvezető rendszert is, illetve új járdák épültek, és a meglévőket is felújították. A beruházásnak köszönhetően nő a közúti forgalom áteresztőképessége, csökken a környezetvédelmi terhelés a környéken.

A fejlesztés a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, nettó 1,33 milliárd forint értékben, uniós és hazai forrás bevonásával valósult meg.

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Modern városok program
Kapcsolódó cikkek