Logisztika

Oktoberfest a fedélzeten

Friss csapolt sört és ünnepi menüt kínál a Lufthansa hagyományőrző járatain és a müncheni reptér váróiban az Oktoberfest alkalmából.

A Lufthansa személyzete hamarosan bajor népviseletben száll gépre a müncheni Oktoberfest alkalmából. A többéves szokás szerint a Lufthansa kabinszemélyzete hagyományos bajor ruházatot a visel a légitársaság egyenruhája helyett egyes Münchenből induló járatokon. A Lufthansa ezenkívül söröshordókat is elhelyez a fedélzeten, hogy hagyományos csapolt sört szolgáljon fel az utasoknak repülés közben. Az idén első ízben a személyzet közreműködésével állították össze az üzleti osztály – csapolt sörhöz kiválóan illő – exkluzív oktoberfesti menüjét.

  • Szeptember 19-én New York-ba (Newark) indul majd Münchenből a Lufthansa első hagyományőrző járata.
  • A második szeptember 25-én követi, ezúttal Szingapúrba.
  • Október 6-án a München és Sanghaj közötti járat utasainak is részük lehet a különleges élményben,
  • az Oktoberfest hivatalos lezárása előtt.

    Fotó: Lufthansa

    Az ünnep idején egyes európai járatok személyzete is bajor népviseletet ölt. Október 5. és 7. között a Lufthansa CityLine egyik járatának dolgozói cserélik az egyenruhát hagyományos bajor viseletre.

    A hagyományőrző járatok idei európai célállomásai: Berlin, Köln/Bonn, Luxemburg, Pisa, Genova, Amszterdam, Rzeszow, Temesvár és Cagliari.

    A hagyományt folytatva a 2-es terminál utasait kiszolgáló földi személyzet tagjai is bajor ruhát viselnek majd az Oktoberfest alatt. A női dolgozók dirndlire, férfi kollégáik pedig bőr rövidnadrágra cserélik a Lufthansa egyenruháját. A légitársaság első osztályú váróinak dolgozói fekete-arany népviseletben fogadják az utasokat.

    Csapolt sör és utaskísérők által összeállított ünnepi menü

    A légitársaság csapolt sörrel és utaskísérők által összeállított ünnepi menüvel is készül. A repülésre alkalmas hordót kifejezetten a Lufthansa hagyományőrző járataira választották ki. A különleges hordóban szelep szabályozza a szén-dioxid nyomását, így a sör akár 10 ezer méter magasságban is biztonságosan csapolható. A friss sör mellé az üzleti osztály utasai ünnepi menüt kapnak. Most első ízben a Lufthansa utaskísérői állították össze a menüsort – az LSG Sky Chefs szakértőinek közreműködésével.

    A női dolgozók dirndlire, férfi kollégáik pedig bőr rövidnadrágra cserélik a Lufthansa egyenruháját
    Fotó: Lufthansa

    Az idei kínálat: szarvasgombás marhatatár, szemling rizlingszósszal és bajor krém pisztáciapesztóval.

    Szeptemberben és októberben az üzleti osztály utasai valamennyi interkontinentális járaton az ünnepi menüt fogyaszthatják.

    Oktoberfest a Lufthansa váróiban

    A müncheni Lufthansa várók is felkészültek az Oktoberfestre. A tavalyihoz hasonló módon, most is több mint 4000 kilogramm húskenyér, több mint 38 ezer perec és mintegy 750 kg fehér kolbász elfogyasztására számítanak a repülőtér 2-es termináljában és szatellit épületében található 12 váróban. Az ünnepre feldíszített első osztályú várók éttermeiben szintén ünepi menüt és oktoberfesti csapolt sört szolgálnak fel.

    Az Oktoberfest első hétvégéjén a müncheni 2-es váróba érkező utasok különleges dobozt kapnak ajándékba. A doboz az ünnep minden kellékét tartalmazza: söröskorsóra húzható szalagot, vitaminitalt, néhány sós perecet, és söröskorsó alakú gyümölcsös gumicukrot.

    Lufthansa oktoberfest München
    Kapcsolódó cikkek