Logisztika

Nemesdy Ervin kerülhet a BKK élére

Tarlós István főpolgármester jelöltje mérnök, és leginkább az útépítés területén tapasztalt.

Tarlós István főpolgármester Nemesdy Ervint fogja javasolni jövő januárban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) élére, az akkor leváltandó Dabóczi Kálmán helyére – derítette ki az Index. Budapest vezetője korábban csak annyit közölt, hogy már megvan a jelöltje, aki el is vállalta a felkérést, és hosszú távú tervei vannak vele a fővárosban.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nemesdy Ervin, az interneten bárki számára elérhető elérhető önéletrajza szerint 1992 és 1998 között a Betonútépítő Nemzetközi Rt.-nél a controlling tevékenységét irányította, majd 1998-tól 2004-ig a Pannonplast Rt.-nél helyezkedett el. A mérnök leginkább az útépítés területén tapasztalt, a Betonútépítőt követően a Viadom Zrt. gazdasági igazgatója volt. Ezután a Vegyépszer Zrt.-nél dolgozott mint controllingigazgató.

A BKK legújabb elnök-jelöltjének édesapja egyébként, dr. Nemesdy Ervin a Műegyetem Útépítési Tanszékének vezetője, útépítő és vasútépítő tankönyvek szerzője, a Magyar Közúti Társaság Alapítója volt.

Korábban a VG Online is beszámolt róla, hogy Budapest főpolgármestere menesztette a BKK vezérigazgatóját, miután kiderült, hogy az elektrornikus jegyrendszerrel kapcsolatos problémákról nem adtak tájékoztatást neki. Tarlós István ekkor Bagdy Gábort nevezte ki a fejlesztést felügyelő embernek.

 

elnök-jelölt BKK Tarlós István
Kapcsolódó cikkek