Logisztika

Rengeteg új buszt állít hadrendbe a Volán

További 68 darab korszerű autóbusszal bővül a Közlekedési Központok járműállománya a Volán Buszpark Kft. beszerzésének köszönhetően – tájékoztatott a közlekedési vállalat közleményében. A szolgáltatási színvonal növelése érdekében 2019 tavaszától 25 darab Kravtex Credo autóbusz, 2019 nyarától pedig 43 darab MAN/Neoplan gyártmányú jármű áll forgalomba.

A Kravtex Kft-től érkező 25 Credo Inovell autóbusz normál padlómagasságú, légkondicionált, 82 férőhellyel – ezen belül 51 ülőhellyel – rendelkezik és WIFI berendezéssel felszereltek. A modern járművek a Dél-dunántúli Közlekedési Központ flottájába kerülnek.

A MAN Kft. által gyártott 43 Neoplan busz – melyben 50 ülést helyeztek el – szintén légkondicionált és WIFI szolgáltatást is biztosít. Ezekkel a járművekkel a Dél-alföldi, Déldunántúli, Középkelet-magyarországi és Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ területén találkozhatnak az utasok.

MAN Neoplan Tourliner busz. Képünk illusztráció.
Fotó: Hauke-Christian Dittrich/dpa/AFP

Az új autóbuszok beszerzéséről szóló megállapodásokat ünnepélyes keretek között ma írták alá a felek. A szerződéseket a Volán Buszpark Kft. képviseletében Dávid Ilona ügyvezető, a Kravtex Kft-től dr. Krankovics István ügyvezető, a MAN Kft-től pedig Martin Strier CEO és Hoyos György Sándor cégvezető látta el kézjegyével.

A fentieken túl a Volán Buszpark három eredményes, 17 milliárd forintot meghaladó értékű autóbusz beszerzésének köszönhetően összesen 201 darab modern, a mai kor elvárásait is kielégítő jármű áll ütemezetten forgalomba 2019. április végéig a Volánbusznál és a Közlekedési Központoknál.

autóbusz MAN Kravtex Kft Volánbusz
Kapcsolódó cikkek