Logisztika

Forgalmirend változást jelentett be a NIF

A Nagytétényi úti szintbeni vasúti átjáró lezárásra kerül a fénysorompó tesztüzeme miatt.

A Kelenföld – Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése elnevezésű beruházás miatt ideiglenesen lezárják a Nagytétényi úti szintbeni útátjárót – olvasható a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) oldalán.

A közlemény szerint 2019. április 1-jén megindul a vonatközlekedés a Kelenföld-Százhalombatta vonalszakaszon. A Nagytétényi úti szintbeni vasúti átjáró lezárásra kerül a biztosítóberendezésének (fénysorompó) tesztüzeme miatt.

A tesztüzem megvalósítása tervezetten a következő ütemezés szerint történik: 2019.03.31. 12:00 − 2019.04.16. 09:00 között a Nagytétényi úti útátjáró lezárva

A tesztüzem ideje alatt az átkelés a lezárt útátjáróban a gyalogos és kerékpáros forgalom számára szigorúan tilos és balesetveszélyes.

Fotó: MTI / Jászai Csaba

A gyalogos és kerékpáros forgalom átvezetése, valamint a közúti közlekedés számára a lezárás ideje alatt a javasolt és kitáblázott kerülőút, a Dózsa György út.

A fejlesztés részeként 20,5 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya nagyrészt 120 km/h pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Az állomásokon és megállóhelyeken 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezetékrendszer teljes hosszban átépül.

vasút NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vonat
Kapcsolódó cikkek