Logisztika

Az elmúlt öt év legnagyobb pünkösdi forgalmát érte el a MÁV

Több mint 575 ezer utas vette igénybe a MÁV-START járatait az ünnepi hétvége alatt, ami 9,6 százalékos növekedés az előző év pünkösdi időszakához képest – írja közleményében az állami vasúttársaság.

Az elmúlt 5 év legnagyobb pünkösdi forgalmát érte el az állami vasútvállalat. Legtöbben a hosszú hétvége előtti pénteken vonatoztak, míg a legnagyobb növekedést szombaton érték el, aznap 12,7 százalékkal többen utaztak vasúton. A pünkösdi hosszúhétvégére több kocsival egészítette ki a vonatokat a MÁV-START az utazási igényekhez igazodva, ehhez valamennyi üzemképes és az adott vonalon közlekedtethető járművet felhasználták.

Az észak-balatoni vonalon 8, a dél-balatoni vonalon pedig legfeljebb 12 kocsi lehet a vonatokban

– írja a MÁV közleményében. A nagy utasforgalomra tekintettel a MÁV-csoport honlapján többszöri frissítéssel tájékoztatást nyújtottak az InterCity járatok kihasználtságáról, ezzel is segítve az utasokat a jegyvásárlásban és az utazás tervezésében.

Fotó: VG

Mint kifejtik:

az ünnepi forgalomban azt is figyelembe kellett venni, hogy az országos vasúthálózat más vonalain is megnövekedett az utazási igény.

Főként a debreceni, győri, pécsi és a miskolci vonalon utaztak sokan. Némely vasárnap délelőtti dél-balatoni vonal járat esetében keveselték a kocsik számát, a délutáni órákban közlekedőknél azonban nem volt ilyen probléma. A legtöbben ekkor utaztak vissza a főváros irányába.

Ahogy arról már korábban is tájékoztatást adott a vasúttársaság, szombattól életbe lép a nyári menetrend, a főszezonban lényegesen több vonat közül választhatnak a Balatonhoz utazók.

vasút vasúttársaság állami vasút vasúti forgalom MÁV nyári meneterend MÁV-Start Zrt
Kapcsolódó cikkek