Logisztika

Korlátozások a fővárosi közlekedésben

Szombattól pótlóbusz jár a szentendrei hév helyett Békásmegyer és Szentendre között, vasárnap pedig a Hősök tere felé is nehéz lesz közlekedni.

Több fontos változással találkozhatnak a hétvégén a Budapesten közlekedők. A H5-ös hév helyett pótlóbusz közlekedik majd, míg a Szabadságkoncert miatt vasárnap a Hősök tere környékén lesznek korlátozások.

Pótolják a hévet

Szombattól pótlóbusz jár a szentendrei (H5) hév helyett Békásmegyer és Szentendre között pályafelújítás miatt – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). E szerint a hév július 7-ig csak a Batthyány tér és Békásmegyer között közlekedik, Szentendre és Békásmegyer között H5 jelzésű pótlóbusszal, Szentistvántelep és Pomáz érintése nélkül a H5E jelzésű expresszjárattal, Pomáz és Békásmegyer között pedig a H5A jelzésű busszal is lehet utazni.

Fotó: MW

A H5 és a H5E buszokra Békásmegyeren a Csobánka téri buszfordulóban, Szentendrén pedig a Volánbusz-pályaudvar 8-as kocsiállásánál, a H5A-ra Békásmegyeren szintén a Csobánka téri buszfordulóban, Pomázon pedig a Volánbusz pályaudvaron lehet felszállni.

A BKK hozzátette, a buszokon a hév-menetjegyek és -bérletek érvényesek, és kerékpár is szállítható rajtuk. A hév-pótlás miatt Békásmegyeren a 160-as buszra a megszokottnál előrébb, a 960-as éjszakai járat megállójában lehet felszállni – közölték.

A Szabadságkoncert miatt nem lesz szabad a közlekedés

A BKK arról is tájékoztatott, hogy forgalomkorlátozás lesz vasárnap a Hősök tere környékén a Szabadságkoncert miatt. A rendezvény és előkészületi munkái miatt lezárásokra kell számítani már kora reggeltől a Hősök tere közvetlen környezetében, továbbá délután 16 órától az Andrássy úton és a Dózsa György úton is.

A forgalomkorlátozás érinti majd a közösségi közlekedést is: változik a 20E, a 30-30A-230-as, a 105-ös és a 979-es busz, valamint a 75-ös trolibusz útvonala, lezárhatják továbbá az M1-es metró Hősök tere állomását.

A helyszín kényelmesebb megközelítése érdekében a megszokottnál viszont sűrűbben jár majd az M1-es metró.

A BKK kifejtette, hogy várhatóan vasárnap reggel 6 órától másnap hajnali 5.30-ig lezárják a forgalom elől a Hősök terét övező utat, továbbá az Állatkerti körutat a Gundel Károly úttól, a Kós Károly sétányt a Hermina úttól, az Olof Palme sétányt pedig a Zichy Mihály úttól a Hősök teréig.

Lezárják továbbá várhatóan 16 órától 24 óráig az Andrássy utat a Bajza utca és a Dózsa György út között, valamint a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között – tették hozzá.

közlekedés BKK? korlátozás
Kapcsolódó cikkek