Logisztika

A Volvo vitte a Volánbusz tenderét

A Volvo Hungária csaknem hárommilliárdos ajánlata győzött. A MAN ajánlatát megint formai okok miatt érvénytelenítették.

Új Volvo buszokkal bővül a Volánbusz flottája, miután a Volvo Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte meg a Volánbusz Zrt. tavaly augusztusban meghirdetett közbeszerzési eljárását – derül ki abból az összegzésből, amely az elektronikus közbeszerzési rendszerben jelent meg a napokban.

A nyílt uniós tender összesen tizenöt (plusz egy opcióban) alacsony belépésű, háromtengelyes, szóló elővárosi autóbusz beszerzését tartalmazza, amelyeket a nyertes ajánlattevő valamivel több, mint 2,825 milliárd forintért szállíthat. A Volvo Hungária a vonatkozó szerződés megkötése után a Magyarbusz.info szerint Volvo 8900 LE típusú buszokat ad majd át az országosan szolgáltató állami társaságnak. Az eljárás eredménye kapcsán a Világgazdaság megkeresésére a Volánbusz kommunikációs osztályán egyelőre nem kívánták megerősíteni a Volvo Hungária győzelmét.

Társaságunk az eljárás eredményéről szóló tájékoztató hirdetményt a január 17-ig tartó szerződéskötési moratórium lejártát követően teszi közzé, tekintettel arra, hogy az eljárásban részt vevők ezen időszakban jogorvoslattal élhetnek

– közölték lapunkkal.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A felhívásra két ajánlat érkezett: a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. is pályázott, azonban azt érvénytelennek minősítették. Ezt a bírálóbizottság azzal indokolta, hogy a német hátterű cég nem rendezte az ajánlati biztosítékot.

A MAN-t egyébként nem először zárják ki formai okból a Volánbusz tenderén.

A Volánbusz-felhívásban a járművek kapcsán az elvárások között szerepelt egyebek mellett a 2-2-0 ajtóképlet és a minimum 294 lóerős (220 kilowattos), Euro 6-os minősítésű erőforrás. A megajánlott típusnak rendelkeznie kell az utasok biztonságát szolgáló, teljes utasteret megfigyelő kamerarendszerrel, továbbá olyan kényelmi megoldásokkal, mint például az üléspáronként egy USB-csatlakozó és a modern utastájékoztató rendszer.

A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható

Volvo közbeszerzés busz Volvo Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Volánbusz
Kapcsolódó cikkek