Logisztika

Rengeteg pénzt biztosítanak a hazai útfelújításokra

Mintegy 3200 milliárd forintból valósulnak meg útfejlesztések 2024-ig, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára.

A hazai úthálózat fejlesztése 3200 milliárd forintból valósul meg 2024-ig, ebből 1800 milliárd forint hazai költségvetési forrás – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára pénteken Rajkán, az M15-ös autóút autópályává történő bővítésének záró-sajtótájékoztatóján.

Tóth Péter kiemelte:

a fejlesztések fő célja, hogy a megyei jogú városok és a kiemelt gazdasági területek bekapcsolódjanak a gyorsforgalmi hálózatba négysávos utakkal,

az autópályák és autóutak elérjenek az országhatárt és az ország bármely településéről fél órán belül elérhető legyen egy négysávos út.

Fotó: Mészáros János / Új Néplap

Nagy István agrárminiszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy az M15-ös autópálya segíti és hosszú távon kihatással van a visegrádi országok kapcsolatára.

Korábban nehézséget okozott, hogy nem volt rendes közúti összeköttetés, december óta azonban autópályán lehet eljutni Budapestről Pozsonyba és Prágába

– tette hozzá.

útfelújítás
Kapcsolódó cikkek