Logisztika

Az Uber sofőrjei tervezhetik a jövő elektromos autóját

A gyártást a tervek szerint 2023 harmadik negyedévében kezdik meg.

Összefogott az Uber az Arrival elektromos járműgyártóval, hogy együtt fejlesszék ki a jövő elektromos autóját – számolt be róla a MarketWatch.

Az Egyesült Királyságból származó Arrival részvényeivel március óta lehet kereskedni a Nasdaq-on.

A vállalat első embere elmondta, hogy az Arrival következő járműve olyan elektromos autó lesz, melyet az Uber sofőrjeinek segítségével fognak megtervezni, hogy kielégíthessék a közösségi taxizási folyamathoz, és az utaskényelemhez tartozó igényeket.

A gyártást a tervek szerint 2023 harmadik negyedévében kezdik meg.

Az Uber elkötelezte magát amellett, hogy a flottája 2030-ra teljesen elektromos járművekből fog állni Észak-Amerikában és Európában, ezt a célt Londonban már 2025-re szeretné elérni.

Az Uberrel közösen készülő autó jól illeszkedik az Arrival által korábban megkezdett sorba, hiszen zéró kibocsátású buszon és kisteherautón is dolgozik, hogy ezzel is hozzájárulhasson a városok fenntartható fejlődési céljainak megvalósításához.

Fotó: Shutterstock

Jamie Heywood, az Uber észak- és kelet-európai regionális vezérigazgatója az együttműködés kapcsán elmondta, hogy a városi közlekedés minden eddiginél tisztább lesz.

Arra ösztönözzük járművezetőinket, hogy váltsanak elektromos járművekre, és az Arrival vállalattal való együttműködésünk is elősegítheti e cél elérését

– tette hozzá Heywood.

A tervek szerint az újonnan készítendő járművek évente átlagosan 45 ezer-50 ezer kilométert fognak megtenni a korábban megszokott évi 12 ezer kilométer helyett, így az Arrival kulcsfontosságúnak tartja, hogy az Uber sofőrjei segítsenek a vezető számára is kényelmesebbé és biztonságosabbá tenni az autókat.

Az Arrival alelnöke, Tom Elvidge elmondta, hogy a hivatásos sofőrök igényeinek figyelembe vételével elkészített járműtervek várhatóan 2021 év végén kerülnek nyilvánosságra.

Arrival karbonsemlegesség zéró emisszió elektromos autó Uber városi közlekedés közösségi taxi
Kapcsolódó cikkek