Az erős tranzitforgalom miatt hét kilométeres kamionsor alakult ki a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely előtt az M43-as autópályán szombaton délután – közölte az Útinform a honlapján.

Batrovci, 2015. szeptember 23.
Kamionok várakoznak a szerb-horvát határon, a Batrovci-Bajakovo határátkelőhely közelében 2015. szeptember 22-én. Veszteglő kamionosok mindkét irányban lezárták teherautóikkal a Belgrádot Zágrábbal összekötő autópályán lévő átkelőt, tiltakozva amiatt, hogy azt a horvát hatóságok kétnapi lezárás után csak részlegesen nyitották meg.
MTI Fotó: Balogh Zoltán Batrovci, 2015. szeptember 23.Kamionok várakoznak a szerb-horvát határon, a Batrovci-Bajakovo határátkelőhely közelében 2015. szeptember 22-én. Veszteglő kamionosok mindkét irányban lezárták teherautóikkal a Belgrádot Zágrábbal összekötő autópályán lévő átkelőt, tiltakozva amiatt, hogy azt a horvát hatóságok kétnapi lezárás után csak részlegesen nyitották meg.MTI Fotó: Balogh Zoltán
Megugrott a tranzitforgalom. Képünk illusztráció
Fotó: Balogh Zoltán

A rendőrség honlapján olvasható adatok szerint Románia felé az autópálya-átkelőnél a tehergépjárművek számára kétórás a várakozás, a belépéskor pedig egy órát kell várniuk. A személyautóval érkezőknek mindkét irányban egy-egy órát kell várakozniuk a határátlépésre. 

Szintén erős a teherforgalom a közeli nagylaki közúti átkelőnél, ahol mindkét irányban kétórás a várakozás.

 Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikációval tájékozódhatnak.