A Wizz Air légitársaság 75 darab A321neo családba tartozó repülőgép megrendelésére kötött szerződést. A legfrissebb rendeléssel együtt a legnagyobb keskeny törzsű Airbus-típusból 434 géppel rendelkezik majd a vállalat. Ezt egészítik ki az A320 repülőgépcsalád modelljei, amelyekkel együtt 484 új gépből áll majd a Wizz Air flottája.

Heraklion,,Greece,-,August,20,,2021,-,An,Airbus,321neo
A Wizz Air egyik Airbus A321neo repülőgépe. Fotó: Mummert-und-Ibold

A bejelentéssel a Wizz Air tovább erősíti pozícióját Európában és a Közel-Keleten. Flottánk több mint fele már a legmodernebb neotechnológiával rendelkezik

– mondta a Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József. Hozzátette, hogy az A321neo repülőgépek egyedülállóan gazdaságos üzemeltetése és rendkívül alacsony szén-dioxid-kibocsátása alátámasztja a cég elkötelezettségét a megfizethető és fenntartható utazás mellett. A Wizz Air régóta tartó stratégiai együttműködést tart fenn az Airbusszal, amelyet a jövőben is folytatni akarnak.

Hatalmas nyereségességi fordulatot hajtott végre a Wizz Air, de Váradi lebeszélte az árfolyamot

Hiába a vártnál jobb első negyedéves eredmények és az éves nyereség-előrejelzés megerősítése, a Wizz Air árfolyama masszívan esett csütörtök délelőtt Londonban. Ehhez elég volt egy óvatos megjegyzés Váradi József vezérigazgatótól.

A Wizz Air kizárólag Airbus típusú repülőgépeket üzemeltet:

flottáját jelenleg 185 A320-as családba tartozó gép alkotja.

A Wizz Air az európai légtérben tekintélyes légitársasággá nőtte ki magát, és az Airbus kiváló üzleti partnerévé vált. Az A321neo-ba történő beruházás szilárd alapot biztosít a Wizz Air további terjeszkedési stratégiájához – mondta az Airbus kereskedelmi igazgatója, Christian Scherer.

Az A321neo az Airbus A320 repülőgépcsalád legnagyobb típusa, amely páratlan hatótávolságot és teljesítményt kínál. Az új generációs hajtóművek és a Sharklet szárnyvégek beépítésével 

a zajterhelés közel 50 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás 20 százalékkal alacsonyabb az előző típushoz képest, 

miközben az égbolt legszélesebb keskeny törzsű kabinja a legkényelmesebb repülést kínálja az utasok számára. Az A321neo repülőgéptípusból eddig közel 5200 darabot rendeltek meg világszerte.