Kovács Imre a Rail Cargo Group (RCG) igazgatóságában betöltött megbízatása után visszatért a Rail Cargo Hungaria (RCH) vezérigazgatói pozíciójába. További változás a menedzsmentben, hogy a pénzügyi vezérigazgatói (CFO) tisztségét 2024. február 1-jétől Raisz Csaba, a Mol Petrolkémia korábbi pénzügyi vezetője tölti be – írja közleményében az RCH.

Raisz Csaba a Mol csoport egyik felső vezetője volt.
Fotó: Déri Miklós

 

Erős vegyipari háttere van az új vezetőnek

A 45 éves Raisz Csaba a Miskolci Egyetemen szerezte meg közgazdasági és informatikai diplomáit. Ezt követően a BorsodChem pénzügyi és kontrollingosztályán, Kazincbarcikán helyezkedett el. Ott hamarosan különböző vezető pénzügyi irányítási feladatokat kapott, 2006-tól pedig pénzügyi és számviteli igazgató volt. A Mol csoporthoz 2012 elején csatlakozott. Előbb a Mol Pakisztán pénzügyi vezetője lett, majd átvette a kutatás-kitermelés nemzetközi portfólió, illetve a kutatás-kitermelés pénzügyi irányítását. 2017-ben CFO-ként csatlakozott a Mol óriás vegyipari beruházásainak menedzselésére létrejött Downstream Stratégiai Projektek nevű szervezethez. A tiszaújvárosi Mol Petrolkémia pénzügyi vezetői feladatait 2022. március 1. óta töltötte be.

A Rail Cargo Hungariánál az angolul és németül egyaránt beszélő szakember felelősségi körébe tartozik a pénzügy mellett a HR, a teherkocsi-üzembentartás, az üzletfejlesztés és projektmenedzsment, továbbá az informatika területe.

Ismét Kovács Imre a Rail Cargo vezére

Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria igazgatóságának elnöke az RCG igazgatóságában betöltött ötéves megbízatásának lejártával ismét átvette az RCH vezérigazgatójaként a társaság operatív irányítását.

Vezetésével a vállalat az elmúlt másfél évtizedben kiépítette Magyarország legmodernebb mozdonyflottáját, országos lefedettséggel egyedüliként tartotta fenn egyeskocsi-fuvarozási szolgáltatását, és éles versenyhelyzetben megőrizte vezető szerepét a vasúti árufuvarozás hazai piacán.

Kovács Imre az ÖBB kötelékében is folytatja tevékenységét: Kelet- és Délkelet-Európáért felelős vezető tanácsadóként több országot átívelő stratégiai projekteket irányít. Az RCH eddigi vezérigazgatója Körös Norbert volt.