BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Figyelem: holnaptól változik a MÁV és a Volán balatoni menetrendje

Új menetrend szerint járnak a vonatok szombattól. A MÁV- és a Volán-menetrendek is változnak a balatoni vonalakon. Sűrűbben járnak majd a buszok és a vonatok, ráadásul teljesen új járatok is indulnak a magyar tengerhez.

Szombattól, a főszezoni menetrend élesítésétől kezdődően az előszezoni időszaknál is gyakoribb vonatközlekedést, több IC-kocsit és motorvonatot, valamint javuló szolgáltatásokat ígér a MÁV a balatoni utazásokhoz, nyaralásokhoz. Emellett szombattól az ország keleti részét (Miskolc, Debrecen, Békéscsaba, Szeged és Szolnok térségét) is közvetlen járatokkal kapcsolják össze a Balatonnal.

View,From,An,Old,Train,To,Lake,Balaton,On,A
MÁV
Volán
vonat
Balaton
Szombattól változik a MÁV-menetrend a balatoni járatokon / Fotó: Shutterstock

A Volánbusz az ország számos térségéből helyközi és helyi járataival igyekszik megkönnyíteni a Balatonnál nyaralók és kirándulók közlekedését. Ráadásul az ország több pontjáról biztosít közvetlen eljutást a tóhoz.

Az utasok visszajelzései alapján, teszt jelleggel a nyári menetrendi időszakra fakultatív helybiztosítási lehetőséget vezetnek be a Kék Hullám, a Tópart és a Balaton InterCityk 300 forintos helyjeggyel igénybe vehető kocsijaiban a vonatok helyjegy nélküli, azaz a Balaton-parti szakaszán, továbbá a Szombathelyig közlekedő Kék Hullám IC vonatok esetében egészen Szombathelyig. 

A főszezonban a helyjegyet váltó utasoknak így garantálható az ülőhely a part mentén amúgy felármentesen igénybe vehető InterCityken.

Az utazáshoz a MÁV-Volán csoport új útvonaltervező szolgáltatását, az Emmát érdemes használni. Az emma.mav.hu oldalon bárki egyszerűen, gyorsan és megbízhatóan megtervezheti utazását, akár vonattal, akár autóbusszal vagy pedig ezek kombinációjával szeretne eljutni a Balatonhoz.

A balatoni utazási lehetőségeket a társaság holnapján lehet átnézni, illetve a szükséges jegyeket, bérleteket is meg lehet online vásárolni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.