Műtárgy

Most ölünkbe hullhat a Star Wars robot C-3PO feje, de sok pénzt készítsünk

Kalapács alá kerül a Star Wars rajongók által évtizedek óta kedvelt aranyszínű robot, C-3PO feje. Minden bizonnyal még ezt is kibírja, aki azonban haza akarná vinni, annak nagyon mélyen kell a pénztárcájába nyúlnia.

Nem egy messzi-messzi galaxisban, hanem Londonban akadhat össze a Csillagok háborúja univerzum aranyszínű robotjával, aki egyszerre Star Wars-rajongó és van pénze aukciókon vásárolni.

Propstore showbiz memorabilia sale
Fotó: Andrew Matthews/PA Wire/PA Images

Pontosabban egy csinos darabjával: C-3PO aranyszínű feje a Propstore-ban kerül kalapács alá. A fej – amely számára a Star Wars filmek ismerői tudják, hogy nem újdonság elválni a testétől – ezt simán kibírja, aki viszont szeretne a legendás kobak birtokába is kerülni, az vastag pénztárcát kerítsen: becslések szerint a relikvia akár egymillió fontot (450 millió forintot) is hozhat az eladónak.

Nehéz belegondolni, akkor mennyibe kerülne a droid egészben, mindenesetre Anthony Daniels, aki a filmekben C-3PO-t alakította, a kivilágítható szemű aranykobakot külön bocsátja áruba gyűjteményéből a novemberi aukción, amelyen 1800 mozi- és tévés relikviát adnának el, a licit onine ágán november 9 és 12 között.

Bízom bennem, hogy a darabok jó kezekbe kerülnek 

írta közleményében a fejről, illetve a többi C-3PO-darabról Daniels. Jó kézbe kerül-e a kéz, ez is heteken belül kiderül, hiszen megvásárolható lesznek a droid kezei és lábai is, egyéb Star Wars-relikviák mellett. 

Az aukción összesen 12 millió fontot remélnek begereblyézni. Kapható lesz többek közt Don Vito Corleone kabátja a Keresztapából, amelyet a filmben Marlon Brando viselt, és Freddy Krueger pengésujjú kesztyűje, amely a Rémálom az Elm utcában nézőinek idegeit hasogatta. 

 

 

 

 

 

 

C-3PO London Star Wars aukció
Kapcsolódó cikkek