Kilencszáz tételt árvereztek el, festményeket, fényképeket, egyedi tervezésű ruhákat, ékszereket, Elton John atlantai otthonának tárgyait. 
A legdrágább tétel Banksy 2017-es triptichonja, amely egy álarcos férfit ábrázol, aki virágcsokrot hajít, mintha az Molotov-koktél lenne. A tétel közel 2 millió dollárért kelt el. Szintén értékes műtárgy, aminek értékéhez hozzátett a híres tulajdonos személye, egy 1982-es Keith Haring mű 756 ezer dollárért. Az ezüstszínű, bőrből készült platformcsizma, mindkét oldalán élénkpiros John kezdőbetűivel, 94 ezer dollárt hozott, ami tizenkilencszerese annak, mint amit előzetesen vártak érte.

Elton John Christie’s aukciósház
Elton John fekete színű, 1990-ben gyártott Bentley Continental kabriója 441 ezer dollárért kelt el.
Fotó: Christie’s aukciósház

Elton John arany, leopárdmintás számlappal ellátott Rolex karórája 176 ezer dollárt ért. Medusa arcával díszített rubinszínű Versace porcelán étkészletért 55 ezer dollárt adtak, ez több mint kilencszerese a hatezer dolláros becsértékének. Elton John fekete színű, 1990-ben gyártott Bentley Continental kabriója 441 ezer dollárért kelt el, ami több mint tízszerese a becsértékének. A napszemüvegért 22 ezer dollárt adtak.

John fotókollekciója – összesen 350 tétel – tette ki a teljes árverési anyag harmadát, Richard Avedon, Steven Meisel és Irving Penn divatfotósok munkáit tartalmazta. Az egyik Avedon ezüstnagyítás, a meztelen Nastassja Kinskivel és a körülötte tekergőző kígyóval 200 ezer dollárért kelt el. 
Elton John előadóművész, énekes, zeneszerző, showman és stílusikon volt, tárgyaira hatalmas érdeklődés mutatkozott, beleilleszkedve abba a trendbe, hogy a hírességek tárgyaira egyre nő a kereslet. Tavaly a Sotheby’s Freddie Mercury hagyatékát értékesítette, az előzetes becsérték háromszorosát, összesen 50,4 millió dollárt hozott az anyag.

Elton John Christie’s aukciósház
Fotó: Christie’s aukciósház

34 országból több mint 3500-an regisztráltak a Christie’snél, hogy online licitálhassanak, negyven százalékuk új belépő a háznál, korábban még sosem vásároltak aukción. A  Christie’s Rockefeller Centerben lévő árverezőtermében pedig a teremaukción Elton John-slágerek szóltak a hangszórókból, az aukciósház alkalmazottai pedig flitterekkel és tollakkal díszített ruhákban dolgoztak.

Az árverésre azért került sor, mert Elton John eladta hat hálószobás atlantai házát, és a benne lévő tárgyait elárverezte. Májusban a londoni Victoria & Albert Múzeumban nyílik kiállítás Elton John és férje, David Furnish fotógyűjteményéből.