Nemzetközi gazdaság

Tőkét vont be az agyba épített csipet ígérő Neuralink

Elon Musk cége végtagbénulásos betegeken segítene, de hosszabb távon a mesterséges intelligencia fejlődésével kapcsolatos veszélyeket is csökkentené.

Csütörtökön 205 millió dolláros tőkebevonásról számolt be emberi agy és számítógép összekötését ígérő vállalata a Neuralink – írja a Business Insider.

Fotó: Shutterstock

A cég blogbejegyzése szerint a finanszírozásból olyan terméket készítenének, mely a mind a négy végtagjára lebénult embereknek segítene a digitális eszközök használatában. A cél egyelőre az első, piacon is működőképes termék megalkotása.

A tőkebevonást a Vy Capital vezette, de részt vett benne a Google GV – korábban Google Ventures – is. Összesen 7 kockázati tőkealap és öt magánszemély vett részt a tranzakcióban.

A Neuralink már végzett kísérleteket a technológia terén állatokon, ám egyelőre nem világos mikor jöhetnek az első kísérletek embereken is.

A cég nem csupán az orvosi alkalmazás céljából kívánja az agyat és a számítógépet összekötni, de a mesterséges intelligencia fejlődésével kapcsolatos veszélyeket is csökkentené.

Elon Musk startup kockázati tőke agycsip mesterséges intelligencia Neuralink
Kapcsolódó cikkek