A szervezet honlapjára felkerült adatok azt mutatják, hogy júniusban 44,53 milliárd dollár értékben értékesítettek félvezetőket a világon, ami 29,2 százalékkal felülmúlta a tavaly júniusi 34,47 milliárd dollárt. Havi összevetésben a növekedés 2,1 százalék volt, a májusi 43,6 milliárd dollárral összevetve.

Fotó: Shutterstock

A SIA kimutatásai szerint a június végével záródott idei második negyedévben a félvezetők eladásából származó bevétel 133,6 milliárd dollár volt, 29,2 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál, és 8,3 százalékkal felülmúlta az idei első negyedévit.

Májushoz képest Észak- és Dél-Amerikában 5,4 százalékkal, Európában 2 százalékkal, Japánban 2,5 százalékkal, Kínában 1,1 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kína és Japán nélkül) 1 százalékkal nőtt az eladásból származó bevétel júniusban.

Tavaly júniushoz viszonyítva Észak- és Dél-Amerikában 22,9 százalékkal, Európában 43,2 százalékkal, Japánban 21,2 százalékkal, Kínában 28,3 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kínát és Japánt leszámítva) pedig 34 százalékkal nőtt a bevétel.

A SIA adatai szerint tavaly 439 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami 6,5 százalékkal meghaladta az előző évit. A SIA a chipeladások további növekedésére számít az idén.

A SIA az amerikai félvezetőgyártó ágazat 98 százalékát és a világ nem amerikai chipgyártóinak kétharmadát tömöríti.