Nemzetközi gazdaság

Új karantén jön Kínában

A koronavírus delta variánsának terjedésének köszönhetően újfent drákói lezárásokat vezet be Kína, melyek milliókat érintenek. Az ázsiai ország tömeges teszteléssel és agresszív kontaktkutatással is küzd a vírus ellen.

Több millió ember került zárlat alá Kínában a koronavírus delta változatának gyors terjedése miatt. A hatóságok hétfőn 55 új fertőzöttről számoltak be és több mint 20 városban találtak fertőzési gócokat, melyet a delta variáns terjedésével magyaráznak.

Fotó: stringer / stringer / Imaginechina / AFP

A Hunan tartománybeli Csucsou város több mint 1,2 millió lakosának rendelték el, hogy három napig ne hagyják el otthonukat, amíg a hatóságok mindenkit le nem tesztelnek. Az oltási programot is igyekszenek felgyorsítani.

A koronavírussal fertőzöttek száma növekedett Hajnan és Honan tartományokban is. Az elmúlt két hét során országszerte 360 új esetet diagnosztizáltak országszerte. A nagyvárosokban, mint Peking több millió embernél végeztek el koronavírustesztet és egész lakónegyedeket is lezártak, míg a szigorú kontaktkutatás során számos embert helyeztek karanténba.

A koronavírus terjedésének ismételt felgyorsulását a hatóságok egy nankingi gócpontra vezetik vissza. A kelet-kínai metropoliszban több százezer embert érintő korlátozások vannak érvényben, miután két hete több repülőtéri dolgozónak is pozitív lett a tesztje.

A kínai kormány a koronavírus ellen drasztikus lezárásokkal és tömeges teszteléssel veszi fel a harcot.

kontaktkutatás karantén koronavírus delta variáns Kína
Kapcsolódó cikkek