Az Egyesült Királyságba utazó európai uniós állampolgárnak 2021. október 1-től útlevélre lesz szüksége az országhatár átlépéséhez. Ettől az időponttól az európai uniós személyazonosító igazolványokat az Egyesült Királyságba belépőktől már nem fogadják el a határellenőrzésnél – figyelmeztet a Wizz Air. A légitársaság közleményében kiemeli: az új beutazási szabályok alól 

kivételt az Egyesült Királyságban letelepedett vagy letelepedés előtti státusszal rendelkező uniós polgárok jelentenek, akik 2025-ig használhatják személyi igazolványukat a belépéshez. 

Fotó: NurPhoto

A belépéshez szükséges okmányokkal nem rendelkező utasok már az Egyesült Királyságba tartó járatokra való felszálláshoz sem kapnak engedélyt. A Wizz Air ezért azt javasolja, hogy az utazni vágyók útra kelés előtt mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg a már lejárt vagy lejárat közeli (6 hónapnál rövidebb ideig érvényes) úti okmányaikat.

A Wizz Air gépein továbbra is kötelező az orrt és szájat eltakaró maszk viselése a repülőút teljes ideje alatt – emlékeztet a légitársaság.