Kilenc százalékkal nő majd az elkövetkező két év mindegyikében a belügyi és a büntetés-végrehajtási alkalmazottak, valamint az orosz nemzeti gárda tagjainak és más rendvédelmi szervek munkatársainak illetménye – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök egy keddi online gazdasági konferencián.

Fotó: Shutterstock

Mint mondta, ily módon csökkenni fog a katonák és a rendvédelmi alkalmazottak jövedelme között az elmúlt évek során kialakult különbség. Közölte, hogy

2023-tól mindkét kategóriában plusz öt százalékkal meg fogják emelni az illetmény indexálását.

Putyin sürgette, hogy Oroszországban már jövőre indítsanak új programot a szükséglakásokban élők áttelepítésére modern lakásokba, hogy kihozzák az embereket a nyomornegyedekből.
Ígéretet tett arra, hogy az elkövetkező években folytatódni fog a és az indexáláshoz szükséges eszközöket a szövetségi költségvetés magában foglalja. Szorgalmazta, hogy a következő 3 éves büdzséciklusban legyen lehetőség további támogatások kifizetésére, egyebek között egyszeri

juttatásokra iskolás gyereket nevelő családoknak, nyugdíjasoknak, katonáknak, kadétoknak és bűnüldöző szervek munkatársainak.

Tombol a vírus Oroszországban: már érzik a negyedik hullám szelét

Rekordot döntött a napi halálozások száma az oroszoknál.