Számos újdonsággal jelentkezett Unleashed címet viselő, hétfői eseményén az Apple, így érkezik az új AirPod, de bemutatkozott két új MacBook Pro és jön a havi 5 dollárba kerülő, hangaktiválásos zeneszolgáltatás is 

– írja a Reuters.

Fotó: Shutterstock

A két új laptop közül a 14 colos 1999 dollárról, a 16 colos 2499 dollárról indul és hétfőtől rendelhető. 

A vállalat legerősebb laptopjai is megkapták az Apple saját fejlesztésű csipjét, az M1-et, sőt igazából annak továbbfejlesztett változatát, az M1 Prót és az M1 Maxot, ugyanakkor eltűnik róluk a Touch Bar.

A MacBook Prók korábban az Intel csipjeit használták, míg más Apple termékek a sima MacBooktól a cég néhány asztali gépéig már megkapták az új processzort. A cég azt ígéri, hogy az M1 Pro és M1 Max még gyorsabbá teszi gépeit, ráadásul mindezt kevesebb energia felhasználásával teszi.

Az AirPodok legújabb, harmadik generációja is bemutatkozott, állítólag víz és izzadság álló lesz és térbeli hangzást is biztosít. Az Egyesült Államokban és 26 másik országban hétfőtől már rendelni is lehet belőle 179 dollárért és október 26-ától az üzletek polcain is találkozhatunk vele.

Az AirPodhoz hasonló kiegészítők a karácsonyi időszakban remekül fogynak és az Apple egyik leggyorsabban növekedő termékkategóriáját adják, így 2020-ban 30,6 milliárdos bevételt hoztak a cég számára 25 százalékos növekedésüknek köszönhetően.