BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Peruban őslakosok vontak blokád alá egy kőolajvezetéket

Amazóniai őslakos foglalta el az állami tulajdonban lévő PetroPeru vállalat egyik kőolajvezetékét.

Mintegy 200 amazóniai őslakos foglalta el az állami tulajdonban lévő PetroPeru vállalat egyik kőolajvezetékét Peru északi részén - jelentette be a cég helyi idő szerint kedden.

Fotó: Shutterstock

A Petroperu tájékoztatása szerint az emberek hétfőn rohamozták meg a kőolajvezeték Loreto körzetében található terminálját, ahol a kitermelést is fel kellett függeszteni. Helyszíni beszámolók szerint az emberek sátrakat állítottak.

A tiltakozók azért vonultak utcára, mert szerintük a kormány továbbra sem fordít elég figyelmet az őslakos közösségekre, jóllehet Peru új baloldali elnöke, Pedro Castillo korábban megígérte, hogy kiemelt fontossággal kezeli majd a régóta háttérbe szorított őslakosok ügyét.

 

Az ország őslakos csoportjai korábban már többször vontak blokád alá kőolajvezetékeket. Tavaly három őslakos vesztette életét a biztonsági erőkkel történő összecsapásokban egy másik olajvállalat, a PetroTal egyik termináljánál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.