Több mint 10 leállított projektjét folytatja az Evergrande hat városban, köztük Sencsenben – közölte a cég vasárnap a Reuters szerint, miután pár napja az utolsó pillanatban, a 30 napos türelmi idő végén teljesítette a szeptember 23-i kamatfizetési kötelezettségeit.

A bajba jutott ingatlanfejlesztő augusztus 31-én közölte hogy az alvállalkozók felé fennálló kötelezettségei hatására számos projektet leállított, ám nem tudni, hogy ez pontosan mennyit jelent a társaság 1300 beruházásból.

Fotó: Shutterstock

Vasárnap, a Wechat-en közzétett bejegyzésben a cég arról beszélt, hogy a most újrakezdett fejlesztések már a beltéri munkálatoknál tartanak és számos építkezést is mostanában fejezett be. A 300 milliárd dollárnyi adóssággal küzdő társaság a piaci bizalmat szeretné visszanyerni a lépéssel, 

a közlést pedig friss, időbélyegzővel is ellátott fotókkal is támogatta, melyeken az építkezéseken dolgozó munkások láthatóak.

Kína második legnagyobb ingatlanfejlesztője a múlt hónapban ígéretet tett vásárlói számára, hogy befejezi otthonaik építését akárcsak a világ egyik legnagyobb, Kantonban épülő stadionját.

Ugyanakkor a cég fő üzleti tevékenységének nehézségeit jelzi, hogy 

pénteken az Evergande arról beszélt, hogy az elektromos járművekkel  foglalkozó üzletága kap elsőbbséget a jövőben az ingatlanfejlesztéssel szemben.