Eurózóna

Több makroadat is érkezik ma az eurózónából. Közzéteszik a gazdasági, szolgáltatóipari és fogyasztói hangulatindexeket, inflációs várakozásokat, valamint a vállalati és lakossági hitelállományok alakulásáról is képet kaphatunk. Az előzetes adatok szerint érdemi hangulatromlást nem várhatunk az övezetben.

Németország

Európa legnagyobb gazdaságának tavalyi negyedik negyedéves teljesítményével kapcsolatban érkezik ma gyorsbecslés. A harmadik negyedévben a német gazdaság 1,7 százalékkal bővült az előző három hónaphoz képest, éves összevetésben 2,5 százalékos volt a növekedés üteme. Az elemzői konszenzus szerint a tavalyi év utolsó három hónapjában negyedéves alapon mínusz 0,2, éves összevetésben 1,9 százalékos lehetett a bővülés. Az importárak decemberi alakulásáról is képet kaphatunk.

Franciaország

A termelői árak tavaly decemberi alakulásáról, a háztartások fogyasztásáról, valamint a gazdaság tavalyi negyedik negyedéves teljesítményéről érkeznek ma adatok Franciaországból. A harmadik negyedévben a francia 3 százalékkal nőtt az előző három hónaphoz képest, az elemzők az év utolsó három havában 0,6 százalékos bővülést várnak.

Egyesült Államok

Több fontos adat is érkezik ma a tengerentúlról, közzéteszik többek között a személyes fogyasztások decemberi magárindexét, a jövedelmek alakulását, a háztartások költéseit, a foglalkoztatottakkal kapcsolatos kiadások alakulását, valamint az üzemben lévő olajkutak számának elmúlt heti alakulását is.

Spanyolország

A gazdaság tavalyi utolsó negyedéves teljesítményéről érkezik előzetes adat Spanyolországból. A harmadik negyedévben 2,6 százalékkal bővült a GDP az előző három hónaphoz képest, míg éves alapon 3,4 százalékos ütemet mértek. Az előrejelzések szerint a negyedik negyedévben az előző három hónaphoz mérten 1,4, éves összevetésben 4,2 százalékos lehetett a növekedés üteme.