Kedves Herszon régió lakói! El kell mondanom, hogy a Herszon külterületén folytatott heves harcok után, az ukrán hadsereg kétségbeesett erőfeszítései ellenére, sajnos, elvesztettük az ellenőrzést a Herszonba vezető átkelő felett

– jelentette Hennagyij Lahuta, a Herszon területi állami közigazgatás vezetője a Facebookon közzétett bejegyzésében, írja az Ukrinform.

Lahuta arról tájékoztatott, hogy az ellenség jelentős erőkkel és súlyos veszteségekkel kerekedett felül a város védelmén.

Arra kérte a lakosokat, hogy maradjanak nyugodtak és ne essenek pánikba. A régió vezetése mindent megtesz a közrend fenntartása és az életek megmentése érdekében – mondta.

A helyzet továbbra is feszült, de ígérjük, hogy mindent megteszünk a rendezés érdekében. A helyzetet folyamatosan figyelemmel kísérjük, minden fontos információt azonnal eljuttatunk a nyilvánossághoz a hivatalos tömegkommunikációs csatornákon keresztül

– ígérte a közigazgatás vezetője.

Korábban arról számoltak be, hogy az ukrán védők a Dnyeper folyón átívelő Antonovszkij hídon kísérlik meg feltartóztatni a Dnyeper folyó bal partján fekvő Oleskij (korábbi nevén Cjurupinszk) felől érkező ellenséges járműveket. A híd részben megrongálódott.