A lublini zseni néven emlegetett Kamil Wroński lett Lengyelország legifjabb üzletembere, miután egy bíróság jóváhagyta, hogy a 14 éves fiú céget alapítson – írta a thefirstnews.com.

Kamil három éves volt, amikor első robotját építette, és bár még tinédzsernek is fiatal, már hat éve, hogy először felhívta magára a média figyelmét, amikor Lengyelország legfiatalabb egyetemi hallgatója lett: a lublini technológiai egyetem vette fel, nyolc évesen.

Fotó: Kamil Wroński - młody naukowiec

A fiú az egyetemen mechatronikát tanul, miközben ezzel párhuzamosan középiskolai tanulmányait is folytatja egy rá szabott menetrendben.

Eközben új találmányon dolgozik, és ehhez volt szüksége a cégalapításra.

Az ötlet egy napkövető, amit piacra dobnánk. Az eszköz a nap mozgásához igazítja a napelemeket, jelentősen növelve a termelésüket

– nyilatkozta a Dziennik Wschodni helyi újságnak Kamil Wroński.

Édesapja, Patryk szerint a design kitűnő, a termék olcsó és sokkal jobb, mint amit a versenytársak fel tudnak mutatni. A projekt csak az első, és a start-up további napelem-technológiai fejlesztésekkel folytatja. 

Wroński, aki rendszeresen posztol a munkájáról a Facebookon, más projekteken is dolgozik, többek közt elektromos autókkal kapcsolatosokon is, többek közt motort is épített, amiről azt írta, alacsonyabb hőmérsékleten működik, mint az általában használt motorok.