Kevesebb, mint egy hónappal a márciusi tragikus baleset után újra engedélyezte Kína a lezuhant Boeing 737-800-as típusú gépek repülését. Mint ismert: március 24-én 132 emberrel a fedélzetén zuhant le egy utasszállító, azután parancsolták földre a többi, ugyanilyen járatot, mivel azóta sem derült ki, pontosan mi okozta a tragédiát. 

Lezuhant egy Boeing repülőgép Kínában

A járaton 133 ember utazott, az áldozatok számáról nincs hír.

A China Eastern légitársaság nem verte nagy dobra, hogy újra használni kezdte a kérdéses típust, de a CNBC című hírportál cikke szerint a honlapjukon található adatok és más, repülést figyelő oldalak szerint is vasárnap újra csatasorba álltak a Boeing 737-800-asok Kínában. 

Több tucat Boeing nem szállhat fel Kínában a hétfői katasztrófa miatt

A China Eastern Airlines átfogó biztonsági felülvizsgálatot indított.

Egy járat már hivatalosan is szolgálatba állt, miután szombaton tesztrepüléseket végeztek pilótái. Egy másik hasonló típus pedig vasárnap kezdte meg a tesztrepüléseket.

Fotó: DAVID CHANG

 A légitársaság egyelőre nem kommentálta a híreket, így nem tudni, hogy miért oldották fel a korábbi óvintézkedéseket. 

Azt sem lehet kizárni, hogy a lezuhant gép fekete dobozaiból sikerült kinyerni olyan információt, amely miatt a kínai hatóságok engedélyt adtak a Boeingek használatára. Kína ígérete szerint a március 21-i baleset utáni harminc napon belül nyilvánosságra hozza a hivatalos vizsgálat eredményét.