BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megvan a Twitter-per pontos időpontja, készülhet az összecsapásra Elon Musk

A Tesla vezérigazgatója július 8-án közölte, hogy mégsem veszi meg a közösségimédia-platformot.

A delaware-i bíróság ötnapos tárgyalást rendelt el október 17. és 21. között a Twitter-perben – írja a Reuters egy pénteken nyilvánosságra hozott bírósági beadványra hivatkozva. Elon Musk 44 milliárd dollárt ajánlott a közösségimédia-platformért, de később visszatáncolt az üzlettől, ezért perel a Twitter.

Elon Musk Acquires Twitter
Fotó: NurPhoto via AFP / AFP

Musknak, a világ leggazdagabb emberének, a Tesla vezérigazgatójának péntek délutánig van lehetősége az esetleges ellenkérelmek benyújtására – áll a delaware-i bíróság kancellárja (Kathaleen McCormick) által csütörtökön aláírt végzésben. 

Musk július 8-án közölte, hogy eláll az üzlettől,

és azzal vádolta a Twittert, hogy vállalat megszegte a létrejött megállapodást, mert tévesen adta meg a platformon lévő hamis fiókok számát.

Kútba eshet az évtized üzlete: mégsem veszi meg a Twittert Elon Musk

A világ leggazdagabb üzletembere visszavonja ajánlatát, nem hajlandó 44 milliárd dollárt fizetni a közösségi oldalért.

A Twitter napokkal később beperelte az üzletembert, a hamis fiókokkal kapcsolatos állításokat figyelemelterelésnek nevezte, és azt állította, hogy Muskot kötelezi a szerződés arra, hogy az üzletet részvényenként 54,20 dolláron zárja le.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.