Az Egyesült Államokban hétfőn is több száz légi járatot töröltek, és jó néhány útvonalon jelentősek a késések, elsősorban az ország keleti és középső részét sújtó viharok miatt. A legnagyobb amerikai légitársaságok hétfőn kétszáz gépet nem tudtak elindítani, sőt, a hétvége ennél is kellemetlenebb volt az utazók számára, miután 1600 járatot kellett törölni, a késések pedig több százezer utast érintettek – jelentette az amerikai sajtó.

A késéssel érintett járatok száma hétfő reggelig már 760 volt.

Ez javulás vasárnaphoz képest, amikor 8000 repülő nem tudta időben elérni az úti célját,

szombaton szintén csaknem 8000 ezer járatot érintettek a késések.

Airline Flight Delays
Fotó: Bill Clark / Getty Images

A legrosszabb a helyzet Chicago két repülőterén, a Midway és az O’Hara légikikötőben. A várost vasárnap heves esőzések érték, a hatóságok villámárvizekre adtak ki figyelmeztetést.

Az elmúlt napok viharai a fővárost, Washingtont és környékét is sújtották. Csütörtökön Washington belvárosában, a Fehér Ház közelében a Lafayette Parkot érte villámcsapás, hárman meghaltak, köztük egy idős házaspár Wisconsinból, amely a házassági évfordulóját megünnepelni utazott a fővárosba. Egy embert súlyos sérülésekkel még mindig kórházban ápolnak.

Minden, amit az európai reptéri káoszról tudni kell

Több ezer munkavállaló hiányzik a szektorból, a légitársaságok most béremeléssel és tömeges munkaerő-felvétellel próbálják orvosolni a fennakadásokat.