cége, a SpaceX vállalat űrinternetére, a Starlinkre áll át a Royal Caribbean luxushajókat üzemeltető vállalat. Az egyre bővülő Starlink a reményeik szerint megfelelő gyorsaságú elérést nyújt majd a műholdakon keresztül az utasoknak és a személyzetnek – közölte a vállalat. 

This photograph taken on November 5, 2021 shows American operator Royal Caribbean Cruise ship (RCCL) new cruise ship "Wonder of the seas" leaving the "Chantiers de l'Atlantique" shipyard in Saint-Nazaire, western France, heading for Marseille's harbour. (Photo by Sebastien SALOM-GOMIS / AFP)
Fotó: Sebastien Salom-Gomis / AFP

Mindenki luxushajóútra vágyik

Még nincs is vége az évnek, de már most látszik, hogy 2022 még a világjárvány előtti adatokkal összevetve is jól alakult a hajótársaságok számára. 

Az Egyesült Államok júniusban engedélyezte Musk cégének, hogy mostantól mozgó járművekben is használható legyen az internetszolgáltatása, így zöld utat kapott a Starlink légi, vízi és szárazföldi közlekedésben való használata. 

A Royal Caribbean jövő év elején kezdi meg a Starlink tesztelését, amelyhez a megfelelő infrastruktúrát a következő hónapokban építik majd ki. 

Havi ötezer dollárért árulja a hajósoknak a SpaceX Starlink a műholdas internetet

Hajókon, jachtokon és még az olajfúrótornyokon is elérhető lesz Elon Musk cégének legújabb vívmánya.