Összegyűjtötték a világ tíz legjobb városát, ha az embernek pizzát támad kedve enni. Bár első hallásra valószínűleg mindenki olasz városokra gondolna, ez azonban korántsem így van. Az olasz szakemberekből álló csapat a legjobb pizzériákat rangsorolta világszerte több szempont alapján, a CNBC pedig összeállította, hogy ezekből hány található egyes városokban, és ennek alapján állította fel a rangsort. A cikk szerint a legjobb pizzériákkal rendelkező város egyértelműen New York, de azért holtversenyben odafért a dobogó legfelső fokára Róma is, mindkettő öt-öt top étteremmel rendelkezik a szakértők szerint. 

Fotó: AFP

Szomorú hír az igazi ínyenceknek, de Nápoly csak a harmadik lett (a holtverseny miatt második helyezettet nem hirdettek), a top 10-be pedig csak két másik olasz város fért be, a Nápolytól nem messze található Caserta (6. hely) és természetesen Milánó (8. hely). 

Egy milliárdos miatt kitört a pizzaháború Olaszországban

Óriási vita alakult ki akörül, hogy túl olcsó-e az olaszok nemzeti étele.

A negyedik helyen London áll, de még ennél is meglepőbb, hogy a japán főváros, Tokió lett az ötödik. Párizs hetedik helye még elfogadható, de Koppenhága nem igazán a pizzáiról híres, mégis elegendő volt egy 9. helyezéshez. A top 10 utolsó helyén Hongkong található.