Szeptember elsejétől Kovács Szilárd tölti be a Diófa Alapkezelő értékpapír-befektetési igazgatói posztját. A szakember közel 30 éves szakmai múlttal rendelkezik, és korábban számos hazai alapkezelői társaságnál bizonyította a tudását.

Kovács Szilárd a Budapesti Közgazdasági Egyetemen közgazdászként és a Budapesti Műszaki Egyetemen gépészmérnökként szerzett diplomát, majd tanulmányai végeztével letette a BÉT tőzsdei szakvizsgáját. Gazdasági pályáját 1995-ben a Trust Befektetési Alapkezelő Rt.-nél kezdte, ahol portfóliómenedzserként dolgozott, majd vezérigazgató lett. Kovács Szilárdnak kulcsszerepe volt az Acces Befektetési Alapkezelő Zrt. nevű alapkezelő társaság megalapításában, melynek nyolc évig vezérigazgatója is volt.

Fotó: Végh László

Ezt követően az Erste Alapkezelőnél szenior kötvényportfólió-menedzserként kötvény- és vegyes alapokat, nyugdíjpénztárakat kezelt, valamint a termékfejlesztés területén, továbbá a szabályozási, gazdasági, pénzügyi és jogi területeken is hasznos tudásra tett szert. Karrierje során széles körű tapasztalatot szerzett az alapkezelői szakma teljes vertikumában, megismerkedett a fejlesztési, szabályozási és marketinges területekkel. A Diófa Alapkezelőnél az értékpapíralapok és -portfóliók befektetési tevékenységének irányításáért fog felelni.