A Los Angeles-i lakosok a Lyft alkalmazásán keresztül foglalhatnak majd robottaxit – közölte a vezető nélküli járművekkel foglalkozó a Motional és a fuvarmegosztó Lyft.

Azt még nem tudni, hogy a szolgáltatás pontosan mikor indul.

Ezzel Los Angeles lesz a második amerikai város (Las Vegas után), ahol a két cég a sofőr nélküli taxiszolgáltatást elindítja. A Motional a Hyundai járművét használja a robottaxi-szolgáltatáshoz, amelyet a dél-koreai autógyártó közösen birtokol az amerikai–ír Aptivval.

A Motional korábban tíz évre szóló megállapodást kötött az Uberrel is vezető nélküli autók szállítására. Ugyanakkor az autonóm járműtechnológia szigorú szabályozási ellenőrzése és késedelmes kereskedelmi bevezetése késleltette a robottaxi-szolgáltatások bevezetését, ami aggasztja a befektetőket.

Sofőr nélküli robottaxik róják az utakat Vuhanban

A Kína délnyugati részén található, közel 8 millió lakosú Csungking és Közép-Kína legnépesebb városa, az új koronavírus miatt világszerte ismert Vuhan által kiadott felhatalmazások lehetővé teszik, hogy az önvezető járművek emberi biztonsági vezető nélkül róják az utakat.