Nemzetközi gazdaság

Az elcsatolt területekre látogatott a fogolycserével kiszabadított Viktor But

Putyin pártja megalapította alapszervezetét az elcsatolt Luhanszkban. A nyitórendezvény vendége az egykori fegyvercsempész Viktor But volt.

A szabadon bocsátott orosz fegyverkereskedő, Viktor But, akit december elején egy fogolycsere keretében kicseréltek a WNBA-sztár Brittney Grinerrel, szombaton az oroszok által megszállt kelet-ukrajnai Luhanszk városába látogatott – számolt be róla az orosz állami médiára hivatkozva a CNN.

This handout photograph taken and released by the Liberal Democratic Party of Russia press service on December 12, 2022 shows Leonid Slutsky, the leader of the Liberal Democratic Party (L) and Viktor Bout showing his membership card at a convention of the Liberal Democratic Party of Russia (LDPR) in Moscow. - On December 8, 2022, Viktor Bout, who was serving a 25-year sentence in a US prison, was exchanged in Abu Dhabi for American basketball star Brittney Griner.
Viktor But
Az elcsatolt területekre látogatott a fogolycserével kiszabadított Viktor But.
Fotó: AFP

But a Kreml-barát Oroszországi Liberális Demokrata Párt (LDPR) luhanszki alapszervezetének nyitórendezvényén vett részt. Az eseményen elmondta, hogy először látogatott el Luhanszkba, és bizakodását fejezte ki, hogy a megszállt térségben hamarosan béke lesz, és az emberek félelem nélkül élhetnek.

Leonyid Szluckij, az ultranacionalista LDPR vezetője elmondta, hogy kétszer is meg kellett változtatniuk az útvonalukat Luhanszkba, mert nagy pontosságú fegyverek működtek a térségben.

Nem mondhattuk le a luhanszki látogatásunkat, mert ez egy olyan pont, ahonnan nincs visszaút. Donbasz és Oroszország örökre egybe tartozik. Ide minden körülmények között el fogunk jönni

– fejtette ki Szluckij az esemény kapcsán.

But a múlt héten a Russia Todaynek azt nyilatkozta, hogy teljes szívéből támogatja Moszkva különleges katonai műveletét Ukrajnában, és hogy ha meglennének az ehhez szükséges képességei, akkor biztosan menne önkéntesnek is.

Máris politikusnak állt a fogolycserével hazatért orosz fegyvercsempész

Politikai pályára lépett Viktor But, az az orosz fegyvercsempész, aki több mint egy évtizedet ült amerikai börtönben, és a múlt héten, Brittney Griner amerikai kosárlabdázó elengedése ellenében szabadulhatott egy fogolycsere során. Butot örömmel fogadták Oroszországban, televíziókban is szerepeltették. Most pedig kiderült, hogy politikusnak áll: belépett a szélsőjobboldali Liberális Demokrata Pártba

 

fogolycsere Viktor But politika Oroszország
Kapcsolódó cikkek