A Mercedes-Benz és a Volkswagen sürgeti a kormányt, hogy tegyen többet az elektromos járműveket töltő állomások számának országszerte történő bővítése érdekében – írta a Bild am Sonntag című német lap vasárnap.

02 May 2022, Lower Saxony, Hanover: An electric car charges at a new fast charging station during a press event. Hanover now has the densest public charging network for e-cars among major German cities with more than half a million inhabitants, according to the utility Enercity. At the beginning of April, 728 generally accessible charging points were available in the capital of Lower Saxony.
Fotó: Getty Images

„Az (elektromos járművekre való) átállás felgyorsítása érdekében biztosnak kell lennünk abban, hogy a töltőállomások infrastruktúrája kiépül” – idézte a lap Ola Kalleniust, a Mercedes-Benz vezérigazgatóját.  

Oliver Blume, a VW vezérigazgatója egyetértett azzal, hogy nagyobb sebességre van szükség, és hogy a töltőállomások kiépítése a gazdaság, a szövetségi kormány és a települések közös feladata.

A német kormány tavaly októberben hagyta jóvá azt a tervet, hogy 6,3 milliárd eurót költene a töltőállomások számának gyors növelésére országszerte, a nettó nulla károsanyag-kibocsátást kitűző terv részeként. Az utóbbinak része a töltőpontok építésére vonatkozó állami engedélyek kiadásának felgyorsítása.