Nemzetközi gazdaság

Keményen megfenyegette Amerikát Oroszország

Az orosz média képviselői nem utazhattak Amerikába Lavrov látogatásakor. Oroszország minden bizonnyal hasonlóan kemény választ fog adni az Egyesült Államoknak.

Oroszország nem habozik arányos válaszlépéseket adni az Amerikai Egyesült Államoknak az orosz újságíróktól megtagadott amerikai vízum miatt – számolt be róla a TASZSZ orosz hírügynökség.

News Conference. Filming Media Event With A Video Camera.
Oroszország, orosz, újságíró
Határozott választ igért Amerikának az újságíróit ért atrocitás miatt Oroszország.
Fotó: Getty Images

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes egy interjúban beszélt erről, utalva arra, hogy Szergjev Lavrov külügyminiszter New York-i látogatásakor az eseményről tudósítani akaró orosz újságírók nem kaptak vízumot Washingtontól.

Nem hátrálunk meg. Meg fogjuk találni a megfelelő választ erre a sértő magatartásra. Csak annyi a nyitott kérdés, hogy arányos lesz-e ez a lépés, vagy sem

– nyilatkozta a tárcavezető helyettese.

Hozzátette: az a tény, hogy újságíróikat nem látják szívesen az Egyesült Államokban, semmi esetre sem maradhat válasz nélkül.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a hét első felében azért utazott New Yorkba, hogy részt vegyen az ENSZ Biztonsági Tanácsának április 24-i és 25-i rendezvényein. Az ENSZ BT elnöki tisztségét jelenleg Oroszország tölti be.

A látogatáshoz kapcsolódóan Lavrov stábja számára is a vártnál nehezebben ment a beutazáshoz szükséges vízumok megszerzése, az orosz hírmédia tagjai pedig egyáltalán nem kaptak vízumot. Az Egyesült Államok nem indokolta meg a döntést.

Az orosz külügyminiszter szerint Amerika megijedt. Lavrov hozzátette, hogy Oroszország nem lesz sem feledékeny, sem megbocsátó a kellemetlen incidenssel kapcsolatban.

Váratlan fordulat: Oroszország ismét támadás alá vette Kijevet

Moszkva az éjszaka folyamán támadta meg Ukrajna fővárosát. Több rakétát sikeresen elfogtak az ukrán erők. Kijev ellen ez az első támadás március 9. óta.

 

 

Egyesült Államok Oroszország Vízum
Kapcsolódó cikkek