Közélet

Váratlan fordulat: Oroszország ismét támadás alá vette Kijevet

Moszkva az éjszaka folyamán támadta meg Ukrajna fővárosát. Több rakétát sikeresen elfogtak az ukrán erők.

Oroszország az éjszaka folyamán több mint egy tucat cirkálórakétát lőtt ki Kijevre és Ukrajna más részeire. Az ukrán főváros ellen ez az első támadás március 9. óta.

Az ukrán légierő 11 rakétát és két drónt fogott el Kijev felett

– közölte a város vezetése. 

Local residents wander as workers dismantle a heavily damaged residential building in the town of Irpin, Kiev, on April 19, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Genya SAVILOV / AFP)
Fotó: Genya Savilov / AFP

A Sky News cikke szerint a lelőtt rakéták, drónok maradványai egy területen megrongálták az elektromos vezetékeket és az utat is. Áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés. 

Egy fiatal nő és hároméves gyermeke azonban meghalt a keleti Dnyipro városában egy újabb támadásban – közölte Borisz Filatov, a város polgármestere a Facebookon. Két cirkálórakéta egy lakóépületet és egy raktárt is eltalált Umanban, körülbelül 134 mérföldre délre Kijevtől – mondta Ihor Taburets, a Cserkaszi régió kormányzója. 

A támadásban öten megsebesültek – tette hozzá –, mindannyiukat kórházba szállították. A dél-ukrajnai Dnyipro elleni támadásokban egy 31 éves nő és kétéves lánya vesztette életét – közölte a régió kormányzója. Négy ember megsebesült. Egy lakás és egy üzlet megrongálódott.

 

orosz-ukrán háború Kijev
Kapcsolódó cikkek