Vegyes érzelmeket keltve nyitotta meg első moszkvai üzletét a fehérorosz Swed House, amely a svéd IKEA áruihoz hasonló bútorokat kínál az orosz főváros lakóinak.

Fotó: TASS

Az IKEA több más nyugati céggel együtt nem sokkal azt követően állította le kiskereskedelmi és gyártási tevékenységét – ha nem is teljesen – Oroszországban, hogy Moszkva Ukrajna ellen indította csapatait.

Mi nem az IKEA vagyunk, ám célunk, hogy olyanok legyünk, mint ők. Saját márkáink és árucikkeink mellett az IKEA termékeit is áruljuk

– mondta Mamedali Kaszimov, a Swed House vezérigazgatója.

„A kínálatunk 15-20 százaléka eredeti IKEA. Senki sem tiltotta meg nekünk, hogy ezt tegyük. A saját Swed House árucikkeinkre is nagy a kereslet” – tette hozzá.

Az áruházba betérő vásárlók vegyes véleményeket fogalmaztak meg.

Az utóbbi időben már nagyon hiányzott az IKEA. Ez az új áruház, mondhatni, jó kezdet

– mondta Natalia.

Mások szerint azonban a helyiségek túl kicsik.

„Az áru nem heverhet csak úgy egymás hegyén-hátán. Az IKEA-nál másképp helyezték el a bútorokat. Az ágyakra például rá lehetett feküdni az ágyakon, a bútorokat kipróbálhattuk” – mondta Iohann. 

Ezeknek a jó embereknek még nagyon sokat kell fejlődniük.

A Swed House kezdetben öt üzletet nyit a moszkvai bevásárlóközpontokban, mielőtt jövőre más orosz régiókat is megcélozna – mondta Kaszimov.

Az IKEA egyébként tavaly nyáron rövid időre újraindította az online értékesítést, és a vállalat még mindig 14 Mega elnevezésű bevásárlóközpontot üzemeltet Oroszországban.

Drónokat is bevet mától az IKEA, az alkalmazottak lelkesek

Az automatizált drónok nem jelentenek veszélyt a vásárlókra, az új eszköz jócskán átalakítja az IKEA dolgozóinak munkáját.