Az Adidas eladja a Kanye Westtel közösen létrehozott Yeezy termékek egy részét, de az ebből származó bevételt nemzetközi szervezeteknek adja – közölte a sportszergyártó vezérigazgatója, Bjoern Gulden csütörtökön.

Fotó: Julien De Rosa / AFP

A német vállalkozás a tavalyi szakítás óta nem tudja eldönteni, hogy mi legyen a sorsa a Yeezy készletekkel, és a vita az Adidas részvényeit is lefelé húzta.

A rapperrel közösen készített cipőkből több millió áll a raktárakban, 1,2 milliárd euró értékben, miután az értékesítést leállították. A másodlagos piacokon pedig kilőtt a Yeezy cipők ára.

Gulden azt is elmondta, hogy azt még nem döntötték el, hogy mikor és hogyan dobják a lábbeliket piacra, de a bevételt olyan szervezeteknek adják, amelyeket West megsértett a megszólalásaival. A készletek eladása némiképp csökkentheti a veszteségeket, ám azt sem tudni még, hogy milyen arányban adományozzák el a befolyó összeget. 

Az Adidas-vezér ugyanakkor védelmébe vette a Westtel folytatott többéves együttműködést, mondván, minden nehézsége ellenére a rapper az egyik legkreatívabb elme az iparágban. Arról azonban nem beszélt, hogy mi történik majd a Westnek járó 15 százalékos jutalékkal, ha a cipőket eladják – írja a Reuters.