Szerződést bontott a Fülöp-szigetek idegenforgalmi minisztériuma azzal a helyi reklámügynökséggel, amely más országokban készült fotókat használt a Fülöp-szigetek reklámozására – jelentette be hétfőn a tárca.

A cég több mint 90 másodperces videót készített a Love The Philippines (Szeresd a Fülöp-szigeteket) című idegenforgalmi reklámkampányhoz, azonban a videóhoz érkezett kommentekből gyorsan kiderült, hogy olyan képek is szerepelnek benne, amelyeket nem a Fülöp-szigeteken vettek fel. 

Skyline,Of,Manila,City,And,Manila,Bay
Skyline of Manila City and Manila Bay
Fotó: Joseph Oropel / Shutterstock

Többek között egy svájci repülőtér leszállópályája, az Egyesült Arab Emírségek homokdűnéi, indonéziai teraszos rizsföldek, ugró delfinek ismeretlen helyen és thaiföldi halászok is feltűnnek a videóban.

A fülöp-szigeteki idegenforgalmi hivatal egyetértett azokkal, akik csalódottságukat és felháborodottságukat fejezték ki a nem autentikus képek felhasználása miatt, és felbontotta a szerződését a DDB Philippines reklámcéggel.

A vállalkozás ugyan vasárnap közleményben kért bocsánatot az archív felvételek mástól való átvételéért, és arra hivatkozott, hogy a videóval egy bizonyos hangulatot igyekezett megragadni, ám a jelek szerint nem lelt megbocsátásra. Pedig a cég hangsúlyozta, hogy a videót saját költségén forgatta, és ahhoz nem használt fel közpénzt.