Az újvidéki egykori Pobeda fémmegmunkáló régi üzemrészlegben egyelőre tizenöt foglalkoztatottal kezdték meg a működést, de tervben van a kapacitások bővítése. Újvidéknek kedvező a földrajzi elhelyezkedése. A közúti, a vasúti, illetve a folyami szállítási lehetőségeinek köszönhetően kiváló beruházási terület, ami sok külföldi befektetőt vonz – hangzott el a megnyitón.

DSC2000 Kft.
Fotó: DSC2000 Kft. Galéria

A szerbiai DSC2000 Kft. tervei között szerepel a már meglévő partnerek igényeinek kiszolgálása, valamint új partnerkapcsolatok létrehozása. Az újvidéki leányvállalat a helyi munkaerőre támaszkodik. A kezdeti tizenötös létszámot hamarosan negyvenre szeretnének bővíteni – emelte ki Szilágyi Sándor, a cég ügyvezetője a megnyitón. A szerbiai leányvállalat a magyarországi cég első külföldi megjelenése.
Bihari Katalin, a magyar külgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár az eseményen kiemelte, Szerbia Magyarország egyik legjelentősebb partnere. 

Kétoldalú kereskedelmi forgalmunk megközelítette a 6 milliárd eurót, 36 százalékos növekedést jegyeztek egy év alatt.

A vajdasági magyarok jelentik a legerősebb összekötő kapcsot a két ország között.
Magyarország kormányának kiemelten fontos, hogy támogassa a hazai vállalatok külföldi piacon való terjeszkedését és fejlődését, valamint a Kárpát-medencei magyar vállalatok erősítését – hangzott el az eseményen. Vajdaságban az ipari termelés 4,7 százalékkal nőtt, a munkanélküliségi ráta is mérséklődött. A Magyarország és Szerbia közötti magas rangú diplomáciai kapcsolat kiváló gazdasági együttműködést is produkál – hangsúlyozták a megnyitón a tisztségviselők.
Az újvidéki beruházás értéke megközelíti a 6,5 millió eurót. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség 3 millió euróval támogatta a beruházás megvalósulását.