Nagy-Britanniában a megélhetési költségek olyan mértékben emelkednek, hogy 

az Aldi egyre erőteljesebb módon kénytelen fellépni a bolti tolvajokkal szemben. Egyes üzletekben már vásárolni sem lehet, ha az ügyfelek nem engedik, hogy a biztonsági személyzet átvizsgálja a táskáikat.

Azonban az áruházlánc jelezte a The Mirror kérdésére, hogy nem országos lépésről van szó, minden egyes üzlet maga dönt a kérdésben. Egy Aldi-dolgozó a Facebookon arról írt, hogy 

a vásárlóknak az üres táskáikat is fel kell tenniük a szalagra a kasszánál.

Aspects of the UK retail industryPeople walking by the Aldi supermarket in central Manchester. (Photo by Jonathan Nicholson/NurPhoto) (Photo by Jonathan Nicholson / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: AFP

A brit szupermarketek közül nem csak az Aldi igyekszik visszafogni a lopásokat, miután az élelmiszerárak elszabadultak a szigetországban. Az élelmiszer-infláció 19,4 százalékon tetőzött Nagy-Britanniában márciusban. Mindez az életminőség legnagyobb esését hozta magával a feljegyzések 1950-es évekbeli kezdete óta.

Az áruházak a lopások ellen többek között a polcokon lévő árukészlet korlátozásával, a termékek újabb és újabb biztonsági eszközökkel történő ellátásával vagy épp a számlák segítségével nyíló ajtók használatával igyekeznek fellépni.